Ace Attorney 5 and 6 (mostly 6)courtrooms won't load but game works fine?

Issue:
Enter a description of your issue here, in full detail.
When I open the game it works perfectly fine, in a very good speed and eve the dialogue, music and graphics were fine but as soon as we enter the Khura’in courtroom it just gives me a black screen I can click and I still hear the music and dialogue when I click in the game but the screen remains black. The game seems to working perfectly fine except when I start the trials and for some reason this only happens in the Khura’in courtroom but the normal American courtroom works fine I hope this makes sense If whoever is familiar with Ace Attorney they will get what I mean by the courtrooms. Anyways I tried waiting it out and all but just doesn’t seem to work at all just a black screen. P.S some 3d cutscenes lag a lot or just gives a black screen as well and not work. I feel like this might be a problem with my laptop but I wanted to make sure as well

System Information

  • Operating System: Microsoft windows version 21H1 (OS build 19043.1826)

  • CPU: Intel(R) Core™ i5-4210U CPU @ 1.70GHz, 2401 Mhz, 2 Core(s), 4 Logical Processor(s)

  • GPU: Intel(R) HD Graphics Family

  • Citra Version (found in title bar): Citra Nightly 1777

  • Game: Phoenix Wright Ace Attorney: Spirits of Justice

  • Screenshot of Issue (include the full Citra window including titlebar):

Diagnostic Log
Upload your log file as an attachment by dragging & dropping.

In order to save a copy of the log, follow this guide:
https://community.citra-emu.org/t/how-to-upload-the-log-file/296
citra_log.txt (54.0 KB)

System Information for Support

Client Version                               Nightly 1777   HEAD-bf6e4a4
Operating System                             Windows 10 (10.0)
CPU                                          Intel(R) Core(TM) i5-4210U CPU @ 1.70GHz | AVX2 | FMA
Graphics API                                 OpenGL 3.3.0
Graphics Renderer                            Intel(R) HD Graphics 4400
GPU Driver Version                           20.19.15.4531
CPU JIT                                      [x]
Hardware Renderer                            [x]
Hardware Shader                              [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication     [x]
Shader JIT                                   [x]
System Region                                -1
Shader Disk Cache                            [x]

Here’s some issues I found with your log that might help.

  • You are running out of date drivers for your GPU. You need to install the most recent driver for your graphics card from Intel’s website. Support for Intel® Graphics

This driver is out of date. To update, download win64_15.40.5171.zip from Intel® Graphics Driver for Windows* [15.40]
Mirror download: https://downloadmirror.intel.com/30196/a08/win64_15.40.5171.zip

Then follow this guide to install it: https://www.howtogeek.com/343287/how-to-fix-the-driver-being-installed-is-not-validated-for-this-computer-on-intel-computers/

Furthermore, because your iGPU has driver bugs, you’ll need to disable Accurate Multiplication in Emulation>Configuratrion>Graphics>Advanced tab to prevent graphical issues from occurring.