Blank screen when starting emulation for any game

Issue:
Whenever I start emulation for any game, the Citra window goes gray (or white if in light mode). Emulation works while in this state, as I’ve used the screenshot feature to see what it’s emulating, but it stays on that screen until I take the window out of focus and go back to it.

System Information

  • Operating System: macOS Big Sur 11.5
  • CPU: Apple M1
  • GPU:
  • Citra Version (found in title bar): Canary 1981
  • Game: As far as I know, all.
  • Screenshot of Issue (include the full Citra window including titlebar):

    Diagnostic Log
    citra_log.txt (15.4 KB)

System Information for Support

Client Version                                Canary 1981 HEAD-0cfc5f6
Operating System                              macOS 11.5
CPU                                           VirtualApple @ 2.50GHz
Graphics API                                  OpenGL 4.1
Graphics Renderer                             Apple M1
CPU JIT                                       [x]
Hardware Renderer                             [x]
Hardware Shader                               [ ]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Shader JIT                                    [x]
System Region                                 1
Shader Disk Cache                             [x]

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Citra does not officially support the new M1 Mac devices. Though this is likely one of the older MacOS bugs. Try resizing the Citra window when you get the gray screen.

Keep in mind though that you may encounter game breaking bugs later on in the emulation.


ya lo hice pero me sigue dando el mismo problema, llega un punto del juego en el cual el juego se traba y me dice que estoy jugando pero la pantalla se queda congelada, y eso cuando eso pasa yo me las ingenio guardando partida, reiniciando el emulador y puedo seguir jugando, cuando paso esto, pensé que podria solucionarlo como siempre lo hago, pero no, esta ves no quiso, lo volví a intentar pero tampoco, busque en YouTube problemas similares, ajuste la configuración, los gráficos, las velocidad del juego, y nada por lo parecido, siento que soy el unico que le pasa esto

This is an English only forum, please do not post in any other language. If you are not a native English speaker and are using a translator to assist, you may write your post in your own language as long as you provide the text of the automatic translation in the post.

If you manually resize the screen then graphics will start working.