Can't load or save

Can’t load states:
I can’t load states in the Citra emulator and I don’t know why?

System Information

  • Operating System: Windows 10
  • CPU: Intel Core I3-2350M
  • GPU: Nvidia Geforce 610M
  • Citra Version: 1663
  • Game: The Legend of Zelda: Ocarina of time 3d
  • Screenshot of Issue :Capture

In order for us to provide better support, we need to see the log generated by Citra. This guide will walk you through how you can obtain the log file: How to Upload the Log File.

Please follow the bot’s instructions and upload a log file.

citra_log.txt (39.7 KB)

System Information for Support

Client Version                                Nightly 1633 HEAD-bf03fb8
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                                  Intel(R) Core(TM) i3-2350M CPU @ 2.30GHz
Graphics API                                  OpenGL 3.3.0
Graphics Renderer                             GeForce 610M/PCIe/SSE2
GPU Driver Version                            391.35
CPU JIT                                       [x]
Hardware Renderer                             [x]
Hardware Shader                               [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Shader JIT                                    [x]
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [x]

Here’s some issues I found with your log that might help.

thanks, CitraBot this a great support for Nintendo handled system emulator.

Go Emulation>Configuration>Graphics and disable Dump Textures -> This is only useful if you’re trying to create a texture pack or something involving the textures of your game. If you’ve had it on for a long time, you may want to clear the thousands of textures it’s already dumped --> Start citra, right click on your game and select Open Texture Dump Location. A folder will pop-up. Now delete everything inside this folder.

As for your current problem. I can see through the log that you’ve used Save States extensively. Does this error also occur when using normal, in-game saves?

thanks, SleepingSnake