Citra crashes when loading Roms

Issue:
When i open a rom on citra the loading bar shows up then the window goes blank and citra stops responding.

System Information

  • Operating System: Windows 10
  • CPU: I7 9700k
  • GPU: RTX 2080TI
  • Citra Version (found in title bar): 1636
  • Game: Pokemon Omega Ruby
  • Screenshot of Issue (include the full Citra window including titlebar):

Diagnostic Log
Upload your log file as an attachment by dragging & dropping.
citra_log.txt (14.7 KB)
In order to save a copy of the log, follow this guide:
https://community.citra-emu.org/t/how-to-upload-the-log-file/296

System Information for Support

Client Version                                Nightly 1636 HEAD-23b6784
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i7-9700K CPU @ 3.60GHz
Graphics API                                  OpenGL 3.3.0
Graphics Renderer                             GeForce RTX 2080 Ti/PCIe/SSE2
GPU Driver Version                            442.74
CPU JIT                                       [x]
Hardware Renderer                             [x]
Hardware Shader                               [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Shader JIT                                    [x]
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [ ]

Here’s some issues I found with your log that might help.

  • LLE Audio is designed for debugging purposes. Using this option will slow down your game. Try changing to HLE audio.

Changed the audio still crashes when loading a ROM

citra_log.txt (4.7 KB)

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Citra crashes when i load alpha sapphire on it
What to do posting log file down below

citra_log.txt (16.7 KB)

System Information for Support

Client Version                                Canary 1956 HEAD-7a60d46
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                                   Intel(R) Core(TM) i5-3330 CPU @ 3.00GHz
Graphics API                                  OpenGL 3.3.0
Graphics Renderer                             Intel(R) HD Graphics 2500
GPU Driver Version                            10.18.10.4252
CPU JIT                                       [x]
Hardware Renderer                             [x]
Hardware Shader                               [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Shader JIT                                    [x]
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [x]

Here’s some issues I found with your log that might help.

  • You are running out of date drivers for your GPU. You need to install the most recent driver for your graphics card from Intel’s website. Downloads for Graphics

Do you have a graphics card in your computer or do you only have the integrated graphics? You can check what you have in Device Manager under Display adapters.