Citra doesn't run on 100% anymore without changing anything

Issue: Citra was Running on 100% before but without changing anything, I can’t make it run faster than 80% anymore. Citra ran Pokemon X, Alpha Sapphire and Pokemon Ultra Moon without a problem before, now it’s just laggy everywhere?

System Information

  • Operating System: Windows 10
  • CPU: Intel(R) Core™ i5-6300U CPU @ 2.40GHz 2.50 GHz
  • GPU: NVDIA GeForce GPU
  • Citra Version (found in title bar): 1970
  • Game: Pokemon X/Alpha Sapphire/Ultra Moon
  • Screenshot of Issue (include the full Citra window including titlebar):

citra_log.txt (47.3 KB)

In order for us to provide better support, we need to see the log generated by Citra. This guide will walk you through how you can obtain the log file: How to Upload the Log File.

System Information for Support

Client Version                                Canary 1970 HEAD-7ee5bf9
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i5-6300U CPU @ 2.40GHz | AVX2 | FMA
Graphics API                                  OpenGL 3.3.0
Graphics Renderer                             GeForce GPU/PCIe/SSE2
GPU Driver Version                            451.67
CPU JIT                                       [x]
Hardware Renderer                             [x]
Hardware Shader                               [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Shader JIT                                    [x]
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [x]

Here’s some issues I found with your log that might help.

  • You are running out of date drivers for your GPU. You need to install the most recent driver for your graphics card from NVIDIA’s website. Download Drivers | NVIDIA

System Information for Support

Client Version                                Canary 1970 HEAD-7ee5bf9
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i5-6300U CPU @ 2.40GHz | AVX2 | FMA
Graphics API                                  OpenGL 3.3.0
Graphics Renderer                             GeForce GPU/PCIe/SSE2
GPU Driver Version                            451.67
CPU JIT                                       [x]
Hardware Renderer                             [x]
Hardware Shader                               [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Shader JIT                                    [x]
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [x]

Here’s some issues I found with your log that might help.

  • You are running out of date drivers for your GPU. You need to install the most recent driver for your graphics card from NVIDIA’s website. Download Drivers | NVIDIA

System Information for Support

Client Version                                Canary 1970 HEAD-7ee5bf9
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i5-6300U CPU @ 2.40GHz | AVX2 | FMA
Graphics API                                  OpenGL 3.3.0
Graphics Renderer                             NVIDIA GeForce GPU/PCIe/SSE2
GPU Driver Version                            466.77
CPU JIT                                       [x]
Hardware Renderer                             [x]
Hardware Shader                               [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Shader JIT                                    [x]
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [x]

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

I kinda struggled with updating NVDIA (and windows for that matter). BUt everything has its latest update now and it didn’t improve at all :confused:

You apprear to have (a) mod(s) enabled. Try disabling any you currently have installed and see if performance improves. If it doesn’t please upload another log file.