Citra doesnt use my AMD 7600m card

#1

Citra is giving me the open gl error even when I have switched the cards. My AMD card is updated to open gl 4.4 so i don’t know the problem.

#2

Don’t laptops have the option to right click and select “Run with Dedicated GPU” or something along those lines.

If that doesn’t help then post the log. It will tell you whether your’e using your dedicated or integrated GPU.

#3

Sorry for not replying earlier. This is my log file

[ 0.000001] Frontend citra_qt\main.cpp:GMainWindow::BootGame:382: Citra starting…
Failed to load libEGL (The specified module could not be found.)
QWindowsEGLStaticContext::create: Failed to load and resolve libEGL functions
Failed to load opengl32sw.dll (The specified module could not be found.)
Failed to load and resolve WGL/OpenGL functions
Failed to load libEGL (The specified module could not be found.)
QWindowsEGLStaticContext::create: Failed to load and resolve libEGL functions
Failed to load opengl32sw.dll (The specified module could not be found.)
Failed to load and resolve WGL/OpenGL functions

It makes no sense cause my card has open gl 4.4 and I’ve set it to my AMD card already

#4

looks like citra can’t load dll files here, make sure you extracted the archive fully and no files are missing, also use official builds if you happen to be using unofficial builds.

#5

QWindowsEGLStaticContext

libEGL

wait did you try to compile this yourself? it looks like its trying to use ANGLE and not desktop OpenGL.

if you are using a build downloaded from anywhere else besides the official citra web site, please don’t ask on the forums for help. I’m happy to try to help out if its from the citra website, but that error wouldn’t make sense if its from the one on the citra website.

#6

I downloaded the build from the site and I followed instructions on how to create a log file.