Error Message: "Citra Quit Unexpectedly"

Issue:
I open Citra.
I click on Load File and try to load the Pokemon X 3ds file.
Cittra closes instantly with the given error message.

System Information

  • Operating System: Mac OS 10.15.7
  • CPU:
  • GPU:
  • Citra Version (found in title bar): Citra Nightly 1628
  • Game: Pokemon X
  • Screenshot of Issue (include the full Citra window including titlebar):

Diagnostic Log
Upload your log file as an attachment by dragging & dropping.
citra_log.txt (5.4 KB)

In order to save a copy of the log, follow this guide:
https://community.citra-emu.org/t/how-to-upload-the-log-file/296

System Information for Support

Client Version                                Nightly 1628 HEAD-1c8461f
Operating System                              macOS 10.15
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i7-8750H CPU @ 2.20GHz
Graphics API                                  OpenGL ?
Graphics Renderer                             ?
CPU JIT                                       [x]
Hardware Renderer                             [x]
Hardware Shader                               [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Shader JIT                                    [x]
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [x]

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

This problem had stopped occurring temporarily from Tuesday.
But it has started happening again and I am unable to play anything.

Also can I please get some response, it has been 4 days!

Sorry, MacOS isn’t really my cup of tea.
Try this:
Download citra-osx-20200707-bd7ee8c.tar.gz (direct link) from https://github.com/citra-emu/citra-nightly/releases/tag/nightly-1587
Unpack it (mac should be able to natively do so when you click on it), then inside the unpacked folder (in the same folder as the citra executable) create a folder called user. Now launch citra from the folder and see if it runs your game. Note, this citra version should not have any of your save data, if it does, you didn’t do the user folder part correctly.

It has started working on its own again.
Weird. Will reach out for support if needed.

Thank you!