Fire emblem awakening fps drops to 0

Issue:
Every time I boot up the game, and try to create a new save file the screen goes black, the frame rate drops to zero while the speed stays at a 100%>

System Information

  • Operating System: Windows 10 home
  • CPU: Intel(R) Core™ i7-8550U CPU @ 1.80GHz 1.99 GHz
  • GPU: Intel(R) UHD Graphics 620
  • Citra Version (found in title bar): Citra Nightly 1734
  • Game: Fire emblem: awakening
  • Screenshot of Issue (include the full Citra window including titlebar):

Diagnostic Log
citra_log.txt (69.4 KB)

System Information for Support

Client Version                                Nightly 1734 HEAD-64b502a
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i7-8550U CPU @ 1.80GHz | AVX2 | FMA
Graphics API                                  OpenGL 3.3.0
Graphics Renderer                             GeForce MX150/PCIe/SSE2
GPU Driver Version                            462.80
CPU JIT                                       [x]
Hardware Renderer                             [x]
Hardware Shader                               [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Shader JIT                                    [x]
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [x]

Here’s some issues I found with your log that might help.

  • Please enable the Vsync option if you are experiencing screen tearing.
  • The CPU Clock percentage is not 100%. You may experience unexpected game speed.

Set CPU clock in Citra (system tab) back to 100%. 50% which you have now would make emulation unstable.