No Sound New Install

Issue:
I had just downloaded and installed Citra NIghtly last night, and after dumping Pokemon X to a .cxi file, I tried playing it but there was no sound. I’ve tried messing with the system audio settings, but that doesn’t change anything.

System Information

  • Operating System: Windows 10
  • CPU: Ryzen 5 2600
  • GPU: GTX 1660 Ti
  • Citra Version (found in title bar): 1248
  • Game: Pokemon X

Diagnostic Log
Upload your log file as an attachment by dragging & dropping.

In order to save a copy of the log, follow this guide:
<citra_log.txt (1.6 MB)

System Information for Support

Client Version                                Nightly 1248 HEAD-5f5e991
OpenGL Vendor                                 NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer                               GeForce GTX 1660 Ti/PCIe/SSE2
OpenGL Version                                3.3.0
Enable Hardware Renderer                      [x]
Enable Hardware Shader                        [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Hardware Shader, Geometry Shaders             [x]
Enable Shader JIT                             [x]
System Region                                 [x]

Here’s some issues I found with your log that might help.

  • LLE Audio is designed for debugging purposes. Using this option will slow down your game. Try changing to HLE audio.
  • You have GDB debugging enabled. This will cause Citra not to launch games. This is only intended for debugging purposes and should be disabled in settings.

I’ve changed the settings to that, but it still isn’t working.

Try changing ‘auto’ to a specific option, for output engine, and make sure output device is an actual functioning speaker, and not trying to route to a set of disabled ones, or headphones, or something similar. (this assumes you already changed to HLE, and disabled gdb)