Pokemon Alpha Sapphire crashes

Issue:
Enter a description of your issue here, in full detail.
When I run the game it crashes, I think it’s because I deleted the file in C:\Users\ username \AppData\Roaming\Citra\sdmc\Nintendo 3DS\00000000000000000000000000000000\00000000000000000000000000000000\title\00040000\0011c500\data\00000001 <------ (That file)

System Information

  • Operating System:
  • CPU:
  • GPU:
  • Citra Version (found in title bar):
  • Game:
  • Screenshot of Issue (include the full Citra window including titlebar):

Diagnostic Log
Upload your log file as an attachment by dragging & dropping.
citra_log.txt (6.0 KB)

In order to save a copy of the log, follow this guide:
https://community.citra-emu.org/t/how-to-upload-the-log-file/296

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Also my other games work it’s just this game that’s not working

The log file is incomplete. Make sure you follow the steps carefully:

  1. Open Citra, then go to File>Open Citra Folder (Citra>Open Citra Folder if on MacOS) and open up the log folder. Now keep that open in the background.
  2. Launch your game and encounter the problem; crash/slowdown/glitch and close Citra if it doesn’t do so by itself. Do not restart Citra as that will wipe the log of important information!
  3. Now upload the log file in this chat.

citra_log.txt (7.4 KB)
I think I did it right this time.

And Citra closes when I run the game(thats what I meant by crashes
Do I need to re-install Citra?

System Information for Support

Client Version                                Nightly 1721 HEAD-89410c1
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i5-9400F CPU @ 2.90GHz | AVX2 | FMA
Graphics API                                  OpenGL ?
Graphics Renderer                             ?
CPU JIT                                       [x]
Hardware Renderer                             [x]
Hardware Shader                               [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Shader JIT                                    [x]
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [x]

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Hello am I still gonna get some help?

Try disabling the Disk Shader Cache in Emulation>Configuration>Graphics>Advanced Tab

1 Like