Pokemon omega ruby gives me a black screen but i hear sound

Issue
Hello, when I launch Pokemon omega ruby it gives me a loading screen during less than one second and then a black screen that never end. When i press A i can hear the sound of the game like if its running but there is still a black screen. The sound is buged too. A few second later my pc send a message that says my driver AMD doesdn’t respond (don’t know what it means?).

System Information

  • Operating System: Windows 8
  • CPU: Intel® Core™ i7-4500U CPU @ 1.80GHz 2.40GHz
  • GPU: AMD Radeon Graphics HD 8750M
  • Citra Version (found in title bar): 1649
  • Game: Pokemon Omega Ruby
  • Screenshot of Issue (include the full Citra window including titlebar): there is nothing special just a black screen

Diagnostic Log
Upload your log file as an attachment by dragging & dropping.
citra_log.txt (15.6 KB)
In order to save a copy of the log, follow this guide:
https://community.citra-emu.org/t/how-to-upload-the-log-file/296

System Information for Support

Client Version                                Nightly 1649 HEAD-a13a230
Operating System                              Windows 8 (6.2)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i7-4500U CPU @ 1.80GHz
Graphics API                                  OpenGL 3.3.0
Graphics Renderer                             Intel(R) HD Graphics 4400
GPU Driver Version                            9.18.10.3234
CPU JIT                                       [x]
Hardware Renderer                             [x]
Hardware Shader                               [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Shader JIT                                    [x]
System Region                                 2
Shader Disk Cache                             [x]

Here’s some issues I found with your log that might help.

I have done that and it still doesn’t work :confused:

citra_log.txt (4.6 KB)

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

To properly update your drivers, please follow these instructions:
Download win64_15.40.47.5166.zip (drirect link) from https://downloadcenter.intel.com/download/29971/Intel-Graphics-Driver-for-Windows-15-40-?product=75460

Then follow this guide on how to install it: https://www.howtogeek.com/343287/how-to-fix-the-driver-being-installed-is-not-validated-for-this-computer-on-intel-computers/

Futhermore, Intel HD 4400 & 4600 have driver bugs with Accurate Multiplication enabled for some games so you might need to turn it off. Go to Emulation>Configuration>Graphics>Advanced Tab and turn off Accurate Multiplication.
If that doesn’t work, you may need the ‘‘AMD Hack’’ which was last seen for Intel GPUs back on Nightly 860: https://github.com/citra-emu/citra-nightly/releases/tag/nightly-860.