Pokemon Sun and Pokemon Omega Ruby run at 14%~ speed and 9 frames

After not playing for a few months and updating Citra, Pokemon Sun now runs at around 14% speed and 9 frames upon startup. Like it’s in awful slow motion. Same problem with Omega Ruby. Citra worked wonderfully before now when I played through Sun, I even tried using Citra 1422 as other threads suggested and the problem persisted. Thanks in advance.

CPU: AMD FX™-6300 Six-Core Processor
GPU: NVIDIA GeForce 1050

citra_log.txt (30.1 KB)

System Information for Support

Client Version                                Nightly 1422 HEAD-e3dbdcb
OpenGL Vendor                                 NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer                               GeForce GTX 1050/PCIe/SSE2
OpenGL Version                                3.3.0
GPU Driver Version                            432.00
Enable Hardware Renderer                      [x]
Enable Hardware Shader                        [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [ ]
Hardware Shader, Geometry Shaders             null
Enable Shader JIT                             [x]
Enable Vsync                                  null
System Region                                 -1

Here’s some issues I found with your log that might help.

  • You are running out of date drivers for your GPU. You need to install the most recent driver for your graphics card from NVIDIA’s website. https://www.nvidia.com/Download/index.aspx
  • Enabling Accurate Multiplication is recomended in certain games. If you are experiencing graphical glitches, try enabling this option.
  • LLE Audio is designed for debugging purposes. Using this option will slow down your game. Try changing to HLE audio.

Switching from LLE to HLE seems to have fixed it. Much appreciated whoever coded that bot :slight_smile: