Pokemon Sword Crashes after 10 minutes of gameplay

I played yuzu on OpenGl but my fps always dropped to zero whenever a shader building happened. Now I play on Vulkan setting, the game is smooth 25-30fps, but craches after 10 minutes.
My PC: gtx 1060 6gb, amd ryzen 5 3600x 6 core, 8GB RAM.
Log files:
yuzu_log.txt (2.5 KB)
yuzu_log.txt.old.txt (2.1 MB)

System Information for Support

Client Version                                yuzu 543             . HEAD-mainline-636-4733-g540014e83
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           AMD Ryzen 5 3600X 6-Core Processor              | AVX2 | FMA
RAM                                           7.93 GB
Pagefile / Swap                               10.50 GB
CPU Emulation Accuracy Level                  0
Graphics API                                  Vulkan 1.2.155
Graphics Renderer                             GeForce GTX 1060 6GB
GPU Driver Version                            NVIDIA 461.9.0.0
Docked Mode                                   [x]
CPU Multicore                                 [x]
Async GPU                                     [x]
Assembly Shaders                              [ ]
Async Shaders                                 [ ]
GPU Emulation Accuracy Level                  High

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Switch back to OpenGL, go to Emulation > Configure > Graphics > Advanced, and enable assembly shaders.

it runs smooth now, but still crashes after 15 minutes

Post me a log file after one of the crashes.

yuzu_log.txt (3.8 MB)
The yuzu_log.txt.old is too big, the site said I can’t upload it

System Information for Support

Client Version                                yuzu 543             . HEAD-mainline-636-4733-g540014e83
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           AMD Ryzen 5 3600X 6-Core Processor              | AVX2 | FMA
RAM                                           7.93 GB
Pagefile / Swap                               10.50 GB
CPU Emulation Accuracy Level                  0
Graphics API                                  OpenGL 4.6.0
Graphics Renderer                             GeForce GTX 1060 6GB/PCIe/SSE2
GPU Driver Version                            461.40
Docked Mode                                   [x]
CPU Multicore                                 [x]
Async GPU                                     [x]
Assembly Shaders                              [x]
Async Shaders                                 [ ]
GPU Emulation Accuracy Level                  High

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Seems to be the issues that started with the DLC updates, we’re still trying to figure out what happens with them.

Sadly, yuzu destroyed my pc. Since the last crash, I can’t open any games, discord won’t load and my browser takes a very long time to open. Restart don’t solve anything. I am very sad, but I have to abandon yuzu :frowning:

No program causes that, you have some other lingering problem in your system.

1 Like

I might try to reinstall the emulator but I doubt that it will solve anything. Maybe my pc is not good enough. Anyway, thank you for you help.