Pokemon ultra sun stopped runing

Issue:
Enter a description of your issue here, in full detail.
My pokemon ultra sun stopped working after I updated Citra.it works fine till the title screen after I run the save file it starts lagging very badly and becomes unplayable

System Information

  • Operating System: windows 10 17134
  • CPU: i7-7600U
  • GPU: Intel hd 620
  • Citra Version (found in title bar):
  • Game: Pokemon Ulta Sun
  • Screenshot of Issue (include the full Citra window including titlebar):

Diagnostic Log
Upload your log file as an attachment by dragging & dropping.
citra_log.txt (4.0 KB)
In order to save a copy of the log, follow this guide:
https://community.citra-emu.org/t/how-to-upload-the-log-file/296

System Information for Support

Client Version                                Canary 1654 HEAD-da3ad94
Operating System                              null
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i7-7600U CPU @ 2.80GHz
OpenGL Vendor                                 null
OpenGL Renderer                               null
OpenGL Version                                null
Enable CPU JIT                                [x]
Enable Hardware Renderer                      [x]
Enable Hardware Shader                        [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Hardware Shader, Geometry Shaders             null
Enable Shader JIT                             [x]
Enable Vsync                                  null
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [ ]

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Latest Canary should be 1714, seeing that in your screenshot you have a lot of memory read errors tells me you might be running cheats. Try turn them off if you are using any, they can cause crashes.

i updated to the latest build and have no cheats on but it still doesnt work

Upload a new log on the new version please.

citra_log.txt (4.0 KB)

System Information for Support

Client Version                                Canary 1714 HEAD-2994a85
Operating System                              null
CPU                                           null
OpenGL Vendor                                 null
OpenGL Renderer                               null
OpenGL Version                                null
Enable CPU JIT                                [x]
Enable Hardware Renderer                      [x]
Enable Hardware Shader                        [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Hardware Shader, Geometry Shaders             null
Enable Shader JIT                             [x]
Enable Vsync                                  null
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [ ]

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Hm, so it’s crashing like before the game starts according to the latest log. As it gets cut off here:

[   0.160267] Config <Info> core/settings.cpp:LogSetting:73: Debugging_GdbstubPort: 24689
[   0.340396] Input <Info> input_common/udp/client.cpp:StartCommunication:207: Starting communication with UDP input server on 127.0.0.1:26760
[   0.790717] Frontend <Info> citra_qt/main.cpp:GMainWindow:187: Citra Version: Canary 1714  | HEAD-2994a85
[   0.790726] Frontend <Info> citra_qt/main.

Try turn off Hardware Renderer in the Advanced graphics options in Citra then start the game and close, then upload a new log again(sorry, just need to get more information and hopefully this will do it).

its fine thank you for helping
citra_log.txt (4.0 KB)

System Information for Support

Client Version                                Canary 1714 HEAD-2994a85
Operating System                              null
CPU                                           null
OpenGL Vendor                                 null
OpenGL Renderer                               null
OpenGL Version                                null
Enable CPU JIT                                [x]
Enable Hardware Renderer                      [ ]
Enable Hardware Shader                        [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication      [x]
Hardware Shader, Geometry Shaders             null
Enable Shader JIT                             [x]
Enable Vsync                                  null
System Region                                 -1
Shader Disk Cache                             [ ]

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Hm, dang still the same. Where does it crash now?

i was reading other articles and found out that i might have to be update drivers but then i recently used dell support to find and it came up with nothing so i went to the site and there was a bios update i did that and now it works fine. Thank you so much for using your time to help me

1 Like