Pokemon Y 0% FPS After intro cutscene

Issue:
After the intro cutscene in Pokemon Y, my game drops to 0% fps and I do not know why.

System Information

  • Operating System: Windows 10
  • CPU: Ryzen 5 3600
  • GPU: RTX 3060ti
  • Citra Version (found in title bar): Nightly 1765
  • Game: Pokemon Y
  • Screenshot of Issue (include the full Citra window including titlebar):

Diagnostic Log
citra_log.txt (3.3 MB)

System Information for Support

Client Version                               Nightly 1765   HEAD-46c6e5c
Operating System                             Windows 10 (10.0)
CPU                                          AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor               | AVX2 | FMA
Graphics API                                 OpenGL 3.3.0
Graphics Renderer                            NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti/PCIe/SSE2
GPU Driver Version                           512.77
CPU JIT                                      [x]
Hardware Renderer                            [x]
Hardware Shader                              [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication     [x]
Shader JIT                                   [x]
System Region                                -1
Shader Disk Cache                            [x]

Here’s some issues I found with your log that might help.

  • You have cheats enabled. This might cause weird behaviour or crashes. Please disable them and retest if your game is experiencing bugs or crashes.

Disable all cheats, then restart Citra (important, otherwise they remain active). Now try your game again. If the issue remains, upload another log file.

Hi, i’m having the same problem (game drops at 0 fps after the intro) on inazuma eleven go cs, i dont know how to patch it, can you help me?
citra_log.txt (147.0 KB)

hope i did everything good @SleepingSnake

System Information for Support

Client Version                               Canary 2234   HEAD-4e39a8d
Operating System                             Windows 10 (10.0)
CPU                                          Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.20GHz | AVX2 | FMA
Graphics API                                 OpenGL 3.3.0
Graphics Renderer                            NVIDIA GeForce GTX 1060 3GB/PCIe/SSE2
GPU Driver Version                           512.95
CPU JIT                                      [x]
Hardware Renderer                            [x]
Hardware Shader                              [x]
Hardware Shader, Accurate Multiplication     [x]
Shader JIT                                   [x]
System Region                                -1
Shader Disk Cache                            [x]

Here’s some issues I found with your log that might help.

  • Please enable the Vsync option if you are experiencing screen tearing.

Are you using some sort of mod?

no. im using the normal game

Hmmm, please try out a portable build to rule out any issues in appdata or your regular Citra installation:

Go to Download Citra - Citra and select Manual download. Then under Nightly Build, click on your operating system’s icon to the right of the latest build available to download the build.
Extract it (.7z can be extracted using Winrar or 7zip) and put it where ever you wish. Inside the extracted nightly-mingw folder, create a folder called user. This Citra should now store all of its config, save files and such inside of this user folder.
Check to make sure that this user folder is in the same folder that contains citra-qt(.exe)
Now run the citra-qt executable found inside of the mingw folder and run your game. If it still shows the same behavior, upload a log file using this portable build.

Now it works, thank you for your fast and good help