Saves problem on Lost lands games

Good evening everyone, this issue probably concerns the most experienced among you. I recently downloaded Yuzu along with the first four games of the Lost Lands series. I’ll tackle the others once I’m done with the first 4, lol.

For context, I’ll let you check the screens that will be the documentation for this post. The ROMs are in NSP format except for one which is in XCI. I’ve already used Yuzu for other games and have never encountered this issue. Snipperclips, for instance, saves and launches perfectly with its save.

The problem is as follows: for all the games in the series (regardless of format), I can save in-game without any problem. However, when I launch the games again, it’s as if it’s the first time I’ve launched them—no trace of the save files, and it forces me to create a new game. Sometimes, and on some of the games, an error message saying that the player data is corrupted appears (see documentation). I’ll also let you check the documentation to get an overview of the save files while the game is running and saved in-game, and then observe the state of the files after a new launch.

That’s it, thanks in advance to anyone who can find me a solution, strength and honor!



In order for us to provide better support, we need to see the log generated by yuzu. This guide will walk you through how you can obtain the log file: Getting Log Files - yuzu

Provide a log file please.

yuzu_log.txt.old.txt (368.4 KB)

System Information for Support

Client Version                               yuzu Early Access 4008
Operating System                             Windows 11 Version 21H2 (Build 22000.2538)
CPU                                          11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400F @ 2.60GHz | AVX512 | FMA
Graphics API                                 Vulkan 1.3.260
Graphics Renderer                            NVIDIA GeForce GTX 1650
GPU Driver Version                           NVIDIA 545.84.0.0
Host RAM                                     15.84 GiB
Host Swap                                    7.09 GiB
CPU Accuracy                                 Auto
GPU Accuracy                                 High

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a human moderator to assist.

Getting Started can follow this guide to learn how to properly dump your console files. You’re seemingly missing your system firmware files.

No game was booted in your log. If you are experiencing a crash then do not open yuzu again until after you posted the log as it gets purged when you reopen yuzu.
For more information, see Getting Log Files - yuzu

Oh okay thx, now firmware is installed but the problem still not solved.
yuzu_log.txt (1.2 MB)

System Information for Support

Client Version                               yuzu Early Access 4008
Operating System                             Windows 11 Version 21H2 (Build 22000.2538)
CPU                                          11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400F @ 2.60GHz | AVX512 | FMA
Graphics API                                 Vulkan 1.3.260
Graphics Renderer                            NVIDIA GeForce GTX 1650
GPU Driver Version                           NVIDIA 545.84.0.0
Host RAM                                     15.84 GiB
Host Swap                                    6.50 GiB
CPU Accuracy                                 Auto
GPU Accuracy                                 Normal

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a human moderator to assist.

Was good to rule it out nonetheless. When you can please make github issue for it :pray: Issues · yuzu-emu/yuzu · GitHub