TLoZ Breath of the Wild - Crash when using camera after 10 minutes of play

Yuzu Version: 363 (seems to be latest, launching updated today)

System Specs:

  • Intel i5 8400 @ ~3.8GHz,
  • NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB,
  • 16GB DDR4 RAM

Repro Steps:

  1. Play for a short while, making normal use of the camera feature.
  2. After 10-15 minutes of play or so, open the camera.
  3. Observe game crash.

Log file: http://www.mediafire.com/file/rek6v8k4g6lcmap/yuzu_log.txt/file

I cannot find a guide on obtaining a backtrace anywhere. If someone tells me how to, I can provide this also.

In order for us to provide better support, we need to see the log generated by Citra. This guide will walk you through how you can obtain the log file: How to Upload the Log File.

Related, game just crashed after taking a picture and closing the camera. It was about time for the camera to crash, so I saved, got into the camera without issue (surprising), but then after taking the picture and closing the camera, the game crashed. Checked Task Manager and everything had spiked right to 100% right as the game crashed.

Log file for this crash: http://www.mediafire.com/file/qppw8yfrhu6d3bz/yuzu_log.txt/file

Do you have latest GPU Driver installed, if not hear it is.
https://www.nvidia.com/Download/driverResults.aspx/162983/en-us

Yep, just installed it this week. Same exact one.

Then you must wait for @GoldenX86 he knows better.

Had a nice long play session there for almost an hour without this issue occurring (normally within or just after 10 minutes the crash will occur when opening the camera). I have attached the log here to contrast and help with diagnosing the issue.

http://www.mediafire.com/file/gwfbf2wesouwbkg/yuzu_log.txt/file

It seems to be a GPU emulation related issue. It may be solved by the future texture cache rewrite.
Meanwhile try this, set up a 25000mb page file: https://www.thewindowsclub.com/increase-page-file-size-virtual-memory-windows
And install the older 446.14 GPU driver: https://www.nvidia.com/en-us/drivers/results/159887/
That may help a bit with long gameplay stability.

Have implemented your recommendations. I’m about to head to bed for tonight but will update tomorrow with the results. Cheers!

1 Like

Unfortunately the issue still occurs.

rukko jara soooabar karooo what you can do is just wait and stay tuned!!!

Can you try with Use disk shader cache disabled in the graphics settings?

Same result, except game performance in general was worse. Crash resolved much quicker instead of freezing up for ages and requiring a force close though. Log’s much smaller too: yuzu_log.txt (390.3 KB)

System Information for Support

Client Version                                yuzu 363             . HEAD-mainline-636-3283-g4298061c6
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz | AVX2 | FMA
Graphics API                                  OpenGL 4.6.0
Graphics Renderer                             GeForce GTX 1060 6GB/PCIe/SSE2
GPU Driver Version                            446.14
Use Async GPU                                 [x]
BCAT Backend                                  none
GPU Emulation Accuracy Level                  Normal

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Your page file is still on auto, around 6GB. Please increase it to 25GB and test again.

Just checked and you’re right - I did set it to 25000 but for some reason it didn’t take. After trying again and restarting properly it’s applied; will try now and let you know.

Game still crashes, but it no longer crashes the entire emulator. Log file’s much smaller too.

yuzu_log.txt (1.1 MB)

System Information for Support

Client Version                                yuzu 363             . HEAD-mainline-636-3283-g4298061c6
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz | AVX2 | FMA
Graphics API                                  OpenGL 4.6.0
Graphics Renderer                             GeForce GTX 1060 6GB/PCIe/SSE2
GPU Driver Version                            446.14
Use Async GPU                                 [x]
BCAT Backend                                  none
GPU Emulation Accuracy Level                  Normal

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

you have a update available with your gpu check it out here…
https://www.nvidia.com/Download/driverResults.aspx/162983/en-us
you can also do some GPU optimizations…

Golden recommended I set download the older driver.