Yuzu 243 cant run on Vulkan

I was able to run Yuzu on Vulkan while playing Links Awakening, Now it keeps giving me a error message: An error occured initializing the video core. I an currenty running the most recent Nvidia drivers.

Here is what the log says:

[ 0.391800] Input input_common\udp\client.cpp:StartCommunication:206: Starting communication with UDP input server on 127.0.0.1:26760
[ 0.413161] Frontend yuzu\main.cpp:GMainWindow:215: yuzu Version: yuzu 243 | HEAD-mainline-636-1959-g429f8cb21
[ 0.413170] Frontend yuzu\main.cpp:GMainWindow:217: Host CPU: Intel® Core™ i7-7700K CPU @ 4.20GHz
[ 0.413202] Frontend yuzu\main.cpp:GMainWindow:219: Host OS: Windows 10 (10.0)
[ 0.494813] Config core\settings.cpp:LogSettings:84: yuzu Configuration:
[ 0.494821] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: System_UseDockedMode: true
[ 0.494822] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: System_RngSeed: 0
[ 0.494823] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: System_CurrentUser: 0
[ 0.494823] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: System_LanguageIndex: 1
[ 0.494824] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: System_RegionIndex: 1
[ 0.494824] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Core_UseMultiCore: false
[ 0.494836] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Renderer_UseResolutionFactor: 1.0
[ 0.494837] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Renderer_UseFrameLimit: true
[ 0.494838] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Renderer_FrameLimit: 100
[ 0.494839] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Renderer_UseDiskShaderCache: true
[ 0.494839] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Renderer_GPUAccuracyLevel: 0
[ 0.494840] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Renderer_UseAsynchronousGpuEmulation: true
[ 0.494842] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Renderer_UseVsync: false
[ 0.494843] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Audio_OutputEngine: auto
[ 0.494843] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Audio_EnableAudioStretching: true
[ 0.494844] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Audio_EnableRealTime: false
[ 0.494845] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Audio_OutputDevice: auto
[ 0.494845] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: DataStorage_UseVirtualSd: true
[ 0.494847] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: DataStorage_NandDir: C:\Users\Theo\AppData\Roaming/yuzu/nand/
[ 0.494847] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: DataStorage_SdmcDir: C:\Users\Theo\AppData\Roaming/yuzu/sdmc/
[ 0.494848] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Debugging_UseGdbstub: false
[ 0.494848] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Debugging_GdbstubPort: 24689
[ 0.494849] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Debugging_ProgramArgs:
[ 0.494849] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Services_BCATBackend: boxcat
[ 0.494850] Config core\settings.cpp:LogSetting:80: Services_BCATBoxcatLocal: false
[ 0.779749] Loader core\file_sys\patch_manager.cpp:PatchRomFS:403: RomFS: Update (v0.0.0) applied successfully
[ 3.196421] Frontend yuzu\main.cpp:BootGame:980: yuzu starting…
[ 3.270189] Loader core\file_sys\patch_manager.cpp:PatchRomFS:403: RomFS: Update (v0.0.0) applied successfully
[ 3.286398] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontStandard’ (0x0100000000000811).
[ 3.286746] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 3.286876] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontChineseSimple’ (0x0100000000000814).
[ 3.287419] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 3.287477] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontChineseSimple’ (0x0100000000000814).
[ 3.287763] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 3.287933] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontChineseTraditional’ (0x0100000000000813).
[ 3.288078] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 3.288149] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontKorean’ (0x0100000000000812).
[ 3.288281] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 3.288358] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontNintendoExtension’ (0x0100000000000810).
[ 3.288372] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 3.288377] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontNintendoExtension’ (0x0100000000000810).
[ 3.288386] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 3.288569] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘TimeZoneBinary’ (0x010000000000080E).
[ 3.288588] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 3.288701] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘TimeZoneBinary’ (0x010000000000080E).
[ 3.288712] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 3.457559] Render.Vulkan video_core\renderer_vulkan\vk_device.cpp:IsSuitable:448: Device lacks a graphics and present queue
[ 3.457565] Render.Vulkan video_core\renderer_vulkan\vk_device.cpp:IsSuitable:496: GeForce GTX 1080 is not suitable
[ 3.457840] Core core\core.cpp:Load:199: Failed to initialize system (Error 5)!
[ 3.457847] Service.LM core\hle\service\lm\manager.cpp:FinalizeLog:130: Finalized current log session
[ 3.634430] WebService web_service\web_backend.cpp:GenericRequest:126: POST to https://api.yuzu-emu.org/telemetry returned error status code: 400
[ 6.258429] Frontend yuzu\main.cpp:BootGame:980: yuzu starting…
[ 6.310282] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontStandard’ (0x0100000000000811).
[ 6.310554] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 6.310614] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontChineseSimple’ (0x0100000000000814).
[ 6.310924] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 6.310984] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontChineseSimple’ (0x0100000000000814).
[ 6.311322] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 6.311483] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontChineseTraditional’ (0x0100000000000813).
[ 6.311534] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 6.311593] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontKorean’ (0x0100000000000812).
[ 6.311646] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 6.311696] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontNintendoExtension’ (0x0100000000000810).
[ 6.311710] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 6.311715] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘FontNintendoExtension’ (0x0100000000000810).
[ 6.311727] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 6.311862] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘TimeZoneBinary’ (0x010000000000080E).
[ 6.311876] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 6.311989] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:76: Synthesizing system archive ‘TimeZoneBinary’ (0x010000000000080E).
[ 6.311999] Service.FS core\file_sys\system_archive\system_archive.cpp:SynthesizeSystemArchive:91: - System archive generation successful!
[ 6.319368] Render.Vulkan video_core\renderer_vulkan\vk_device.cpp:IsSuitable:448: Device lacks a graphics and present queue
[ 6.319373] Render.Vulkan video_core\renderer_vulkan\vk_device.cpp:IsSuitable:496: GeForce GTX 1080 is not suitable
[ 6.319582] Core core\core.cpp:Load:199: Failed to initialize system (Error 5)!
[ 6.319585] Service.LM core\hle\service\lm\manager.cpp:FinalizeLog:130: Finalized current log session
[ 6.483364] WebService web_service\web_backend.cpp:GenericRequest:126: POST to https://api.yuzu-emu.org/telemetry returned error status code: 400

In order for us to provide better support, we need to see the log generated by Citra. This guide will walk you through how you can obtain the log file: How to Upload the Log File.

You have some sort of GPU driver problem, try reinstalling the latest ones.

I ran DDU and reinstalled the current drivers. Same error message.
Here is my system specs.

http://speccy.piriform.com/results/knwX1XkKG8FsUJ0BhTh4ZZP

You have multiple displays, right? Can you try with just one connected?

I removed one display and its the same error message.

yuzu_log.txt (60.5 KB)

I appreciate the help. Thanks alot.

System Information for Support

Client Version                                yuzu 244 HEAD-mainline-636-1959-g429f8cb21
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.20GHz
OpenGL Vendor                                 null
OpenGL Renderer                               null
OpenGL Version                                null
Docked Mode                                   [x]
Use Accurate GPU Emulation                    null

Here’s some issues I found with your log that might help.

  • Enabling Async GPU emulation is recommended as it can improve the performance of many games.
  • You have Boxcat (BCAT) enabled. Some games might not work when this is enabled. Please disable and try again if you are experiencing issues with games.

Try disabling bcat in services and restart yuzu.
The vulkan driver is reporting errors, but I don’t know why, its very strange.

I turned off bcat and its the same error message when I try to run it on Vulkan.
I am now on Yuzu 224.
yuzu_log.txt (89.4 KB)

System Information for Support

Client Version                                yuzu 244 HEAD-mainline-636-1959-g429f8cb21
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.20GHz
OpenGL Vendor                                 null
OpenGL Renderer                               null
OpenGL Version                                null
Docked Mode                                   [x]
Use Accurate GPU Emulation                    null

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Render.Vulkan <Error> video_core\renderer_vulkan\vk_device.cpp:IsSuitable:448: Device lacks a graphics and present queue
The GPU literally disappears.
I’m asking a dev, give me some time.

Can you try this driver version?

Installed the drivers, restarted and ran Yuzu on Vulkan… Same error.

yuzu_log.txt (149.6 KB)

System Information for Support

Client Version                                yuzu 245 HEAD-mainline-636-2030-gb4cdaa755
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.20GHz
Graphics API                                  OpenGL ?
Graphics Renderer                             ?
Docked Mode                                   [x]
Use Async GPU                                 [x]
BCAT Backend                                  none
GPU Emulation Accuracy Level                  Normal

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

Does it change if you disable graphics debugging?

Still gives me the same error.

yuzu_log.txt (20.0 KB)

System Information for Support

Client Version                                yuzu 245 HEAD-mainline-636-2030-gb4cdaa755
Operating System                              Windows 10 (10.0)
CPU                                           Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.20GHz
Graphics API                                  OpenGL ?
Graphics Renderer                             ?
Docked Mode                                   [x]
Use Async GPU                                 [x]
BCAT Backend                                  none
GPU Emulation Accuracy Level                  Normal

I did not find anything wrong in your log file. Please wait for a moderator to assist.

I’m lost with this one, this bug only happens on notebooks that have the display connected to the Intel GPU, requiring an update on the Intel driver along with the Nvidia one.
Something is breaking your driver support, are you on Windows 10 1909?

Yes I am currently running the most recent version of Windows 10 64 Bit V. 1909 (OS build 18363.815)